30.05.2024 - Новости

Одржана промоција диплома на Факултету пословне економије


На Факултету пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву 30.05.2024. године одржана је 17. по реду промоција диплома и том приликом је уручено укупно 55 диплома, од чега 37 дипломираним економистима, те 18 диплома магистрима и мастерима економије.


Свечаност је отпочела пјесмом „Завјет“ и химном студената „Gaudeamus igitur“ које је извео хор Педагошког факултета из Бијељине.

Затим је услиједила промоција Монографије поводом 30 година постојања и рада Факултета пословне економије Бијељина, 30 година од оснивања Више школе за спољну трговину у Бијељини и поводом обиљежавања 30 година постојања високог економског образовања у Бијељини.

Овој свечаности су присуствовали и студенти из те прве, златне генерације Више школе за спољну трговину, као и професори који су им тада предавали.

Присутнима се најприје обратила проф. др Весна Петровић, данас декан Факултета пословне економије Бијељина, а некада студент те прве генерације која је академске 1993/1994. године уписала Вишу школу.

Присутнима су се обраћали и проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Милија Краишник, проф. др Драгомир Вуковић, професор који је био дио нашег колектива, а сада је у пензији, који је био и један од професора који су предавали тој првој генерацији студената, а био је и рецензент Монографије.

Скупу се обратио и проф. др Будимир Стакић, један од оснивача Више школе за спољну трговину и први декан Више школе.

Испред Градске управе Града Бијељина присутнима се обратио предсједник Скупштине, Александар Ђурђевић. Такође, овој свечаности је присуствовао и присутнима се обратио и проф. др Миленко Крајишник, декан Економског факултета у Бањој Луци.

Услиједило је уручење захвалница неким од професора који су имали изузетну улогу у оснивању Више школе за спољну трговину и који су предавали првој генерацији  уписаних студената, као и драгим пријатељима и пословним партнерима у знак захвалности за успјешну сарадњу и за изузетан допринос и подршку раду Факултета. Захвалнице су додијељене:

1.       Проф. др Будимиру Стакићу,
2.       Проф. др Драгану Микеревићу,
3.       Проф. др Љубомиру Трифуновићу,
4.       Проф. др Паји Панићу,
5.       Проф. др Стевану Стевићу,
6.       Проф. др Бранку Крсмановићу,
7.       Проф. др Витомиру Поповићу,
8.       Адико банци,
9.       Градској управи Града Бијељина,
10.     Радио-телевизији БН,
11.     Јапанској фондацији Нипон.

Уручене су и плакета најбољим студентима Факултета од прве до треће године студија, а награђени су сљедећи студенти:

1. Рада Стојановић, најбољи студент прве године студија, просјек оцјена 9.75.
2. Невена Радић Зарић, најбољи студент друге године студија, просјек оцјена 9.82.
2. Драгана Кићић, најбољи студент треће године студија, просјек оцјена 8.75.

Након тога је услиједила додјела плакета за три најбоља студента у промоцији, као и за најбољег студента мастер студија. Најбољи студент у промоцији диплома је Огњен Ранкић, просјек оцјена 9.85, коме је Саша Грабовац, извршни директор удружења економиста „Свот“ из Бањалуке уручио лаптоп као поклон за постигнути успјех. Други најбољи студент у промоцији је Гордана Лазаревић, просјек оцјена 9.36, док је трећи најбољи студент у промоцији Златко Симикић, просјек оцјена 8.82. Проф. др Будимир Стакић је најбољим студентима уручио и по примјерак своје књиге Финансијска писменост. Најбољи студент мастер студија је Срећко Илић, просјек оцјена 10,00.

У име добитника захвалница присутнима се обратио проф. др Витомир Поповић, а у име награђених студената присутнима се обратио Огњен Ранкић.

Након тога је услиједила додјела диплома магистрима и мастерима економије, а затим и дипломираним економистима.

Овом догађају, поред представника академске заједнице, професора и сарадника Факултета присуствовали су и проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Милија Краишник, декани, продекани и представници других факултета нашег Универзитета, као и других универзитета, представници Градске управе Града Бијељина, јавних установа, као и представници реалног сектора са којима Факултет има изузетну сарадњу.

Својом пјесмом и наступима ову свечаност су увеличали и уљепшали хор Педагошког факултета у Бијељини који је предводила диригент, доц. др Јелена Тракиловић, као и Спасоја Митровић, ученик Основне музичке школе Корнелије Станковић који је на хармоници одсвирао композицију Мизет, а након ње и једно, незаобилазно народно коло.

Такође, овом приликом је потписам и споразум о сарадњи између Факултета пословне економије Бијељина, Универзитета у Источном Сарајеву и Економског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Ова свечаност се наставља вечером у ресторану Санкт Петербург у Етно селу Станишићи.

ДИПЛОМЦИ, ЧЕСТИТАМО!

ВАШ ФПЕ



Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 04.07.2024

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 04.07.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 25.06.2024

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 20.06.2024

Резултати испита: Банкарство

Трећа година - 03.07.2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ТЕМЕ ЗА МАСТЕР РАД

Мастер студиј - 14.05.2024

Распоред вјежби: Мастер студиј

Мастер студиј - 28.02.2024

СПИСАК ТЕМА ЗА МАСТЕР РАДОВЕ

Мастер студиј - 28.02.2024

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 09.02.2024

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 19.02.2024

Распоред вјежби: Зимски семестар (мастер)

Распореди предавања - 03.11.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 22.09.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 117  > >>

Све новости