10.06.2024 - Новости

Приче наших студената: Огњен Ранкић – труд, рад, стрпљење и вјера у себе доводе до жељеног циља


„Рад са студентима није само посао, већ позив који носи са собом велику одговорност и привилегију“, каже Огњен Ранкић, до недавно студент са најбољим просјеком оцјена у својој генерацији, а сада асистент на Факултету пословне економије Бијељина. У наставку слиједи прича о њему.


Можете ли нам се укратко представити?

Зовем се Огњен Ранкић, рођен сам у Бијељини 30. 07. 2000. године, гдје сам одрастао и похађао Основну школу "Вук Караџић". Имајући у виду моје интересовање за област економије, кренуо сам у Економску школу у Бијељини, конкретно смјер Пословно-правни техничар. Након тога, изабрао сам наставити своје образовање на Факултету пословне економије у Бијељини, фокусирајући се на смјер Пословна информатика. Дипломирао сам на Факултету пословне економије, са посебним признањем као студент генерације, а тренутно сам запослен као сарадник у настави, обављајући дужност асистента и водећи вјежбе на свим годинама основних академских студија.

Које су то области Вашег интересовања?

У потрази за новим путевима у области знања и професионалног усавршавања, сада се налазим на мастер студијама Факултета пословне економије, усмјерен према истраживању маркетинга и дигиталне економије. Ова прилика не само да ми пружа могућност да продубим своје разумијевање модерних пословних трендова, већ и да допринесем академској заједници кроз своје истраживачке напоре и ангажман у настави.

Када је ријеч о економији, шта је то што Вас привлачи и инспирише?

Оно што ме највише привлачи код економије је њен широк спектар примјена и утицај на сваки аспект друштва. Економија није само проучавање новца и тржишта, већ и анализа комплексних међусобних односа, политика и трендова који обликују наше свакодневне животе. У њој видим мјесто гдје теорија сусреће праксу, гдје се критичко размишљање комбинује са креативношћу како би се донијеле одлуке које утичу на милионе људи. Осим тога, економија ми пружа прилику да истражујем и разумијем глобалне проблеме и изазове. Рад у овој области ме мотивише да будем информисан, аналитичан и проактиван у проналажењу рјешења за комплексне друштвене и економске проблеме. Ово ми даје снагу и мотивацију да наставим даље, чак и у најизазовнијим ситуацијама.

Да ли је образовање утицало на формирање Ваше личности?

Процес образовања представља кључну тачку мог личног и професионалног развоја. Кроз године учења, истраживања и академских изазова, стекао сам драгоцјена знања, вјештине и перспективе које су ме обликовале као особу и припремиле за надолазеће изазове. Кроз предавања, семинаре, пројекте и рад са менторима, развио сам своје аналитичке способности, критичко размишљање и способност рјешавања проблема. Свака академска препрека коју сам савладао била је корак напријед ка изградњи високог степена самопоуздања и самосвијести. Осим тога, тренутни посао ме научио важности тимског рада, комуникације и сарадње. Кроз групне пројекте, дебатне вјежбе и дискусије, научио сам како ефикасно представити своје идеје, али и како цијенити и поштовати мишљења других. Ова искуства су ме припремила за рад у динамичном окружењу гдје тимски рад игра кључну улогу у постизању успјеха.

Да ли Вас посао који радите чини срећним и задовољним?

У свом раду као сарадник у настави проналазим дубоко задовољство и испуњење. Сматрам да је едукација кључна за лични и професионални развој појединца, те се поносим што могу бити дио тог процеса. Рад са студентима није само посао, већ позив који носи са собом велику одговорност и привилегију. Сваки дан имам прилику утицати на будућност младих људи, оснажујући их знањем и подстичући их да остваре своје потенцијале. Сматрам свој посао племенитим јер доприноси изградњи бољег друштва и заједнице. Образовање није само алат за стицање знања, већ и средство за промјену свијета набоље. Кроз образовање, студенти стичу не само академске вјештине, већ и вриједности попут толеранције, поштовања и солидарности, које су темељ грађанског друштва. Стога се осјећам привилегованим што могу бити дио овог процеса трансформације и допринијети стварању боље будућности за све нас.

По чему ћете памтити студентске дане?

Моји студентски дани су за мене били вријеме откривања, раста и непроцјењивих искустава. Сваки дан на факултету био је прилика за нова сазнања, пријатељства и изазове који су обликовали моје академске и личне путеве. У тим данима сам научио много више од самих предмета које сам студирао. Научио сам важност упорности и самодисциплине, како бих постигао своје циљеве. Искусио сам рад под притиском рокова и обавеза, што ме научило организацији времена и приоритизацији. Цјелокупни поступак ми је указао на важност баланса између академског и друштвеног живота, те значај одржавања здравих међуљудских односа.

Која је Ваша порука садашњим и будућим студентима?

Будућим студентима поручујем да храбро корачају према својим сновима. Сваки сан, ма колико велик или далек изгледао, може постати стварност уз предан рад, стрпљење и вјеру у себе. Нека вас ваши циљеви воде и инспиришу да сваког дана будете бољи него што сте били јуче. Студирање доноси много изазова, али исто тако и много прилика за лични и професионални развој. Немојте се обесхрабрити пред препрекама које се могу наћи на вашем путу. Сваки успон и сваки пад су прилика за учење и раст. Важно је да останете фокусирани на своје циљеве и да не одустајете чак ни када се чини да је пут тежак.



Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 04.07.2024

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 04.07.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 25.06.2024

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 20.06.2024

Резултати испита: Банкарство

Трећа година - 03.07.2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ТЕМЕ ЗА МАСТЕР РАД

Мастер студиј - 14.05.2024

Распоред вјежби: Мастер студиј

Мастер студиј - 28.02.2024

СПИСАК ТЕМА ЗА МАСТЕР РАДОВЕ

Мастер студиј - 28.02.2024

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 09.02.2024

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 19.02.2024

Распоред вјежби: Зимски семестар (мастер)

Распореди предавања - 03.11.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 22.09.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 117  > >>

Све новости